Köp boken ”Att inte dö”

Bildet från bokcovret till boken Att inte dö av Kristian Hjorth

”Att inte dö” är ingen självbiografi i egentlig mening. Det är ingen redogörelse från barndomsår via tonårstid, vuxenliv, familj och karriär, framgångar och motgångar.

Det är en sårig, infekterat värkande, psykotisk och paranoid skildring av ett i delar miserabelt liv. Men den är även fylld av mänsklighet och komiska betraktelser.

– Boken är förmodligen mer självutlämnande än vad som är hälsosamt men det var också det enda sättet att skriva den på. Jag funderade i flera år men visste inte hur jag skulle ta mig an uppgiften. Mer än att om boken ska ha ett värde måste allt vara rått och avklätt. Den måste kännas.

– Det fick inte bli en historia där jag håller mig själv och läsaren på armlängds avstånd genom att hitta galanta formuleringar, omskrivningar och försiktiga antydningar. Jag skrev och skrev om igen tills jag hittade den rena tonen där min röst och min historia är som tydligast.

– Jag kunde skrivit en lång detaljrik, analyserande bok men i stället blev den kort med ett effektivt språk. Som ett piskrapp. Ingen ska bli uttråkad, den ska vara som en precis lagom lång konsert där publiken fått mycket av det bästa men ändå längtar efter lite mer.
Att inte dö blev det jag ville, den är becksvart och rolig.

Den kan och bör diskuteras, mycket kan ifrågasättas. Förhoppningsvis kan den bidra till att skapa en förståelse för våra svagheter, våra irrationella beslut och hur vi formas och påverkas genom livet.

Boken är en utmärkt språngbräda in i samtal och diskussioner om missbruk, patientperspektiv, mänsklighet, kronisk sjukdom och fördomar.


Så köper du boken: 

Pris: 199:- (Porto 50:- tillkommer vid köp av upp till 3 exemplar.)

Swish: 073-312 34 21